פירוט תהליך ההכרזה

​​​

חוק המאבק בטרור, התשע"ו-2016 (להלן: החוק) מסמיך את שר הביטחון להכריז כי חבר בני אדם הוא ארגון טרור, על בסיס בקשה מנומקת של ראש רשות ביטחון (שב"כ, צה"ל, מוסד, משטרת ישראל) ובאישור היועץ המשפטי לממשלה.

הכרזה על ארגון טרור מתבצעת בשני שלבים:

בשלב ראשון מוכרז הארגון בהכרזה זמנית ובחלוף שלושה חודשים, במידה שלא הוגשה השגה נגד ההכרזה, הופכת ההכרזה הזמנית להכרזה קבועה.

ארגון טרור מוכרז רשאי להגיש לשר הביטחון השגה נגד ההכרזה הזמנית או בקשה לביטול הכרזה קבועה, באמצעות ועדה מייעצת בראשות שופט בדימוס של בית המשפט העליון או של בית משפט מחוזי, שתפקידה לבחון את טענות הארגון המוכרז ולהמליץ לשר הביטחון בעניין בקשתו לביטול ההכרזה.

בנוסף, מסמיך החוק את שר הביטחון להכריז כי חבר בני אדם הוא ארגון טרור או כי אדם זר הוא פעיל טרור, אם אותו חבר בני אדם או אותו אדם הוכרזו קודם לכן על-ידי גורם מוסמך מחוץ לישראל כי הם ארגון טרור או פעיל טרור.

הכרזות על ארגוני טרור מפורסמות בקובץ התקנות הרשמי של מדינת ישראל, באתר האינטרנט של משרד הביטחון/המט"ל, בצו המאבק בטרור (הכרזה שחבר בני אדם הוא ארגון טרור), תשע"ח-2018 ובצו המאבק בטרור (הכרזה שחבר בני אדם זר הוא ארגון טרור או שאדם זר הוא פעיל טרור), תשע"ט-2018, ולעניין ארגונים שמרכז פעילותם בישראל - גם בשני עיתונים (אחד בשפה העברית ואחד בשפה הערבית).​