הנחיות לציבור המובילים וחברות ההובלה בכרם שלום

​​

לכבוד ציבור המובילים וחברות ההובלה,

הרינו להודיעכם כי בכוונת מערכת הביטחון להגביר את האכיפה על חברות הובלה אשר מעבירות ציוד דו-שימושי מפוקח[1] לרצועת עזה דרך מעבר כרם שלום.  

החל מיום 1.3.2021 תיתפס כל משאית אשר יימצא על-ידי גורמי הביטחון כי שימשה להעברת ציוד דו-שימושי לרצועת עזה ללא היתר כדין, בהתאם להוראות חוק המאבק בטרור, התשע"ו-2016.

עד להחלטה בשימוע נגד התפיסה, שחרור המשאית יתאפשר כנגד תשלום ערובה בגובה הסכום שייקבע בצו התפיסה, ישירות לחשבון יחידת החילוט באפוטרופוס הכללי והכונס הרשמי במשרד המשפטים.

כדי להימנע מתפיסת משאיות אשר שימשו להכנסת ציוד דו-שימושי לרצועת עזה ללא היתר, נדרשות חברות ההובלה לבדוק ולוודא כי במטען שהמשאיות שלהן מובילות למעבר כרם שלום לא נמצא ציוד דו-שימושי מפוקח שלא ניתן עבורו היתר כדין.

במסגרת הבדיקה על חברות ההובלה לבחון את המסמכים הנלווים למשלוח ולוודא שהציוד במשלוח תואם את המתואר במסמכים. כמו כן, על חברת ההובלות לבצע בדיקה פיזית כדי לוודא שהמשלוח אינו כולל ציוד דו-שימושי מפוקח שלא ניתן היתר להעברתו.

בנוסף, מומלץ לחברות ההובלה לקבל מאת מזמין המשלוח התחייבות כתובה שבמשלוח לא נמצא ציוד דו-שימושי מפוקח אשר לא ניתן בעבורו היתר כדין.

יובהר כי אין במסמכי התיאום ואישורי ההעברה מאת הרשויות כדי להעיד על התכולה האמיתית של הציוד במשלוח, ואין בהם כדי להוות ראיה לתקינות המשלוח או כדי להחליף את הבדיקה האקטיבית של הציוד המועבר.

יובהר גם כי אין בהמצאת חשבוניות או הזמנות הקשורות למשלוח, כדי להעיד על תכולתו בפועל או כדי להוות תחליף לבדיקות אקטיביות של חברת ההובלה.

עוד יובהר כי העברת הסחורה דרך נמל התעופה בן גוריון, נמלי הים ו/או המעברים היבשתיים בין ישראל לאיו"ש, בטרם הגעתה למעבר כרם שלום, אין בה כדי להעיד על תקינות המשלוח לצורכי העברתו לרצועת עזה ואין בה כדי להוות תחליף לבדיקתו הנדרשת על-ידי חברת ההובלה.   

 



 

[1] ציוד דו-שימושי מפוקח כהגדרתו בחוק הפיקוח על יצוא ביטחוני, תשס"ז-2007 ובצו צו הפיקוח על יצוא ביטחוני (ציוד דו-שימושי מפוקח המועבר לשטחי האחריות האזרחית הפלשתינית), תשס"ט-2008.